F U Hrvatskom Crvenom križu otvorena izložba „PUT HUMANOSTI“ - Totally Glamourous

U Hrvatskom Crvenom križu otvorena izložba „PUT HUMANOSTI“

Jučer je na  Međunarodni dan volontera , u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu otvorena izložba posvećena hrvatskoj volonterki Crvenog križa Štefaniji Papailiopulos (1885. g.Lipik –  1958. g. Zagreb), dobitnici prestižne nagrade Međunarodnog odbora Crvenog križa „Florence Nightingale“.

Zamjenica Izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak, koja je osmislila i postavila izložbu „Put humanosti“ željela je istaknuti važnost ove iznimne žene koja je kao volonterka Crvenog križa u Lipiku i Budimpešti nesebično pomagala ranjenicima tijekom Prvog svjetskog rata. Kroz život i humanitarno djelovanje Štefanije, Gđa Pinjagić Telak je istaknula i važnost svih drugih neimenovanih volonterki i volontera, istinskih junakinja i junaka, koji su velikodušno i požrtvovno pomagali i nesebično brinuli o potrebitima u najtežim trenucima, kada je i njima i njihovim obiteljima bilo teško, a budućnost neizvjesna.

Sestra Ani kako su zvali Štefaniju Papailiopulos je sadašnjim i budućim generacijama u nasljeđe ostavila svoju životnu priču koja nas poučava što doista znači HUMANOST, najvažnije od sedam načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Hrvatski Crveni križ poziva sve zainteresirane građane da u razdoblju od 5. prosinca do 20. prosinca 2023. godine. u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa na adresi Ulica Crvenog križa 14, Zagreb posjete izložbu „Put humanosti – Štefanija Papailiopulos od volonterke Crvenog križa do nagrade Florence Nightingale“. ________________________________________________________________________________

O Hrvatskom Crvenom križu

Hrvatski Crveni križ osnovan je 1878.godine i neprofitna je pravna osoba koja sudjeluju u rješavanju humanitarnih pitanja, organiziranju zdravstvenih i socijalnih programa, pripremanju stanovništva za djelovanje u masovnim nesrećama i katastrofama kao i u djelovanju u smanjenju i uklanjanju posljedica masovnih nesreća i katastrofa.

 Hrvatski Crveni križ nacionalno je društvo Crvenog križa u Republici Hrvatskoj. Svrha našeg djelovanja je promicanje i ostvarivanje humanitarnih ciljeva i programa od opće koristi. U svom sustavu ima 132 društva Crvenog križa.

CONVERSATION