F Novi originalan glas u krimi-književnosti - Totally Glamourous

Novi originalan glas u krimi-književnosti

 

Romanom „Zlo mjesto“ autorica Minka Kent predstavlja se domaćoj publici. U ovoj intrigantnoj priči o mračnim tajnama koje izlaze na vidjelo, autorica drži čitatelje u neizvjesnosti, a istodobno ih tako snažno uvlači u priču da ne mogu prestati čitati. „Zlo mjesto“ njezin je prvi roman čiji prijevod na hrvatski potpisuje Dijana Štambak.

Oduvijek ju je zanimalo zašto dobri ljude čine loše stvari i ta je premisa vidljiva u njezinim romanima koji osvajaju čitatelje diljem svijeta svojim mračnim i uvrnutim događajima. Minka Kent autorica je niza uspješnica Washington Posta, kao što su „Zlo mjesto“, „The Thinnest Air“ i „The Memory Watcher“.

I kritika i publika tvrde da su njezini romani savršeni spoj Stevena Kinga, Gillian Flynn, Chevyja Stevensa i Caroline Kepnes, koje i sama autorica ističe kao svoje najveće uzore.
RADNJA:
Na osami usred šume nalazi se skromna koliba bez struje, u kojoj tri djevojke, Wren, Sage i Evie, žive s majkom, odgajane u uvjerenju da je svijet opasno i okrutno mjesto. Kad Evie oboli, ona i majka odlaze potražiti pomoć, ali se nikada ne vrate. Mjeseci prolaze, oštra zima je na pomolu, a zaliha je sve manje. A onda na vratima kolibe osvane i neznanac koji traži njihovu majku...

Na rubu šume, u raskošnoj kući, Nicolette, koja sanja o kući punoj dječjeg smijeha, pita se raspada li se njezin brak. Njezin suprug već se dulje vrijeme neobično ponaša, potajice podiže novac s bankovnog računa i prima pozive s Nicoletti nepoznatog broja. A tu je i fotografija koju je pronašla u njegovoj ladici... Kad joj jednoga dana na vratima osvanu neočekivane posjetiteljice, Nicolette, Wren i Sage otkrit će brojne tajne i laži od kojih su satkani njihovi životi.

CONVERSATION