F Novi predivni, bogati roman autorice hitova Dar prošlosti i Priča iz Casablance - Totally Glamourous

Novi predivni, bogati roman autorice hitova Dar prošlosti i Priča iz Casablance

 

U bestseleru „Labirint čempresa“ autorica Fiona Valpy donosi nezaboravnu ratnu priču smještenu na bajkovitim brežuljcima Toskane. Zahvaljujući očaravajućem okruženju, suosjećajnim likovima i mnoštvu povijesnih detalja, ovaj će roman oduševiti ljubitelje priča smještenih u prošlost. „Labirint čempresa“ je topla priča o požrtvovnosti, tajnama i odvažnosti u jeku Drugog svjetskog rata.

Fiona Valpy uspješna je britanska spisateljica koja je u svojoj karijeri napisala dvanaest romana, a najveći uspjeh postigla je romanom „Dar prošlosti“. Ovom dirljivom pričom oduševila se kritika, ali i publika, zahvaljujući kojoj se roman našao na listama najprodavanijih naslova Washington Posta, Wall Street Journala i Amazona.
Djela su joj prevedena na više od dvadeset svjetskih jezika, a na hrvatski jezik roman „Labirint čempresa“ prevela je Aleksandra Barlović.

Sedam je godina živjela u Francuskoj, kad se ondje 2007. godine preselila iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ona i njezina obitelj obnovili su staru kuću u vinogradarskom kraju pokraj Bordeauxa. Sva su ta nadahnuća, zajedno s ljubavlju prema tom mjestu, ljudima i njihovoj povijesti, našla put u knjige što ih je napisala.
RADNJA:
Toskana, 1943. Škotkinja Beatrice zaglavila je u ratom razorenoj Italiji, a njezin san o idiličnom poslu u inozemstvu nepovratno je uništen. Dobivši utočište u Villi delle Colombe, ona se skriva u Francescinom i Edoardovom prekrasnom vrtu u čijem srcu se nalazi složeni labirint čempresa.

No Beatrice nije jedina koja je ovdje potražila utočište. Francesca je u sigurnost kuće primila djecu, ali i druge izbjeglice, a kako se rat sve više približava imanju, stanovnici su prisiljeni vidjeti ‒ i činiti ‒ nezamislive stvari...

2015. Tess u Villu delle Colombe stiže iscrpljena od bolnog gubitka supruga. Beatrice, sada skrbnica na imanju, vodi je do utjehe njegovih vrtova, gdje Tess polako počinje zacjeljivati. Ali sve nade u mir razbija dolazak Marca, novog vlasnika imanja koji ne želi ništa više nego predati ga graditeljima. Uznemirena, Beatrice shvaća da ako želi spasiti vilu konačno mora otkriti bolnu prošlost tog predivnog mjesta.

CONVERSATION