F Teo Širola, predsjednik tvrtke Metamorfoza koja upravlja Muzejima Iluzija diljem svijeta, proglašen mladim menadžerom 2023. godine - Totally Glamourous

Teo Širola, predsjednik tvrtke Metamorfoza koja upravlja Muzejima Iluzija diljem svijeta, proglašen mladim menadžerom 2023. godine

 

Povećanje broja zaposlenika sa šest na preko 300, porast prihoda od 23 milijuna eura u prethodnoj godini, otvaranje najvećeg korporativnog Muzeja Iluzija na svijetu u Las Vegasu, ekspanzija na SAD samo su neki od razloga zašto je Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA prošli tjedan Teu Široli, predsjedniku tvrtke Metamorfoza, koja upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija, dodijelilo nagradu mladog menadžera 2023. godine.

Smatram da priznanja uvijek dolaze kao rezultat predanosti i truda. Ova nagrada predstavlja potvrdu ostvarenih rezultata, te velikog iskoraka koji smo napravili s tvrtkom Metamorfoza d.o.o. i brendom Muzej iluzija posljednje dvije i pol godine. Zahvalan sam i sretan radi ove nagrade, a ovom prilikom želim istaknuti i zahvaliti se svom timu jer je njihov stručan i predan rad ključan u postizanju ovakvih uspjeha” izjavio je Teo Širola povodom dobivanja nagrade te istaknuo kako su promjenom Metamorfozinog poslovnog modela iz franšiziranja u otvaranje vlastitih korporativnih muzeja, u koje su krenuli prije dvije i pol godine, intenzivirali rast tvrtke u svim segmentima – i prihoda i dobiti te broja zaposlenika i kompleksnosti poslovanja.

Velika uloga u uspjehu brenda Muzeja Iluzija pripada Metamorfozi

Muzej Iluzija originalan je hrvatski koncept začet na ideji osnivača Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, no velika uloga u uspjehu brenda pripada Metamorfozi. U pitanju je relativno mlada hrvatska tvrtka iz Zagreba, koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija diljem svijeta. Upravo tim Metamorfoze Muzeje Iluzija diljem svijeta vodi kroz sve faze njihovog nastajanja, od izgradnje do svakodnevnog upravljanja, i to iz zagrebačkog ureda. Trenutno broji preko 45 lokacija u 25 država svijeta na 4 kontinenta, a ekspanzija cijelim svijetom i dalje je u fokusu, s posebnim naglaskom na Zapadnu Europu i Sjevernu Ameriku.

Uzevši sve to u obzir, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA, koje se okuplja već 33. godinu zaredom s istim ciljem – kako bi nagradili najistaknutije predstavnike svoje zajednice u protekloj godini, dodijelilo je 11 nagrada u različitim kategorijama i to menadžerima koji se ističu svojim poduzetničkim duhom, entuzijazmom i profesionalnim, etičkim i odgovornim poslovanjem. Među njima prepoznat je tako rad i doprinos Tea Širole, menadžera s bogatim iskustvom u području financija, poslovnog upravljanja i strategija širenja na globalnom tržištu.

Širenje, zapošljavanje novih ljudi i unapređivanje poslovanja i dalje je u fokusu

Prethodna godina bila je najbolja dosad unatoč svim izazovnim tržišnim promjenama. Vjerujem da imamo dovoljno kontrole nad svojim poslovanjem da nastavimo s brzim rastom u narednim godinama bez obzira na promjene u poslovnom okruženju. Cilj nam je i dalje širiti te unaprjeđivati poslovanje, zapošljavati nove ljude i ponuditi im mogućnost da iz Hrvatske rade na uspješnom globalnom projektu Muzeja Iluzija” poručio je Teo Širola.

Karijeru je Širola započeo kao konzultant u korporativnim financijama, s fokusom na spajanja i preuzimanja tvrtki u Hrvatskoj i regiji. Karijerni preokret uslijedio je s njegovom pozicijom glavnog direktora za Glovo u vrijeme pozicioniranja tog brenda kao vodeće digitalne platforme za dostavu na tržištu RH. Krajem 2021., Teo Širola prelazi na funkciju COO-a u Muzeju Iluzija, najvećem lancu privatnih muzeja na svijetu s globalno prepoznatim konceptom koji spaja fascinantni svijet zabave i edukacije, poznatiji kao edutainmentZbog svojih upravljačkih vještina i poslovnog instinkta, Širola je vrlo brzo preuzeo ulogu predsjednika tvrtke Metamorfoza.

CONVERSATION