F Poliklinika Analiza ostvarila izniman uspjeh u prikupljanju donacija namijenjenih kupnji nove opreme za Palčiće u Petrovoj - Totally Glamourous

Poliklinika Analiza ostvarila izniman uspjeh u prikupljanju donacija namijenjenih kupnji nove opreme za Palčiće u Petrovoj

 Prikupljeni iznos omogućio je kupnju linearne sonde "hockey stick" za ultrazvuk, kao i digitalnog laringoskopa i kapica za EEG

 

Poliklinika Analiza jučer je putem Kluba roditelja nedonoščadi Palčići, KBC-u Zagreb uručila donaciju kao rezultat inicijative koja je započela u veljači i imala je za cilj prikupiti sredstva za kupnju ultrazvučne sonde prilagođene nedonoščadi, namijenjene neonatologiji Petrove bolnice.

 

Uz podršku svojih klijenata i šire zajednice, Poliklinika Analiza organizirala je akciju prikupljanja sredstava putem posebnog panela imena “Palčić gore” koji je uključivao širok spektar pretraga o općem zdravstvenom stanju organizma. Zahvaljujući odličnom odazivu, prikupljena sredstva znatno su nadmašila prvotni cilj, omogućavajući kupnju dodatne medicinske opreme za Petrovu bolnicu.

 

Prikupljeni iznos omogućio je kupnju linearne sonde "hockey stick" za ultrazvuk, kao i digitalnog laringoskopa i kapica za EEG, posebno prilagođenih najmanjim pacijentima.

 

Neonatologija je među najmlađim medicinskim disciplinama. Od svojih povoja na ovamo, uz brojne kliničke studije, dobrim dijelom se oslanjala na tehnologiju, odnosno njen razvoj i napredak. To su malo kada tektonski pomaci, već mali koraci prema naprijed koji nakon godina usavršavanja postaju standard. Struka je takva da naprosto ovisimo o raznorodnim tehničkim pomagalima kako bismo intenzivno liječenje najmanjih pacijenata mogli usavršiti i prilagoditi svakom pojedinom djetetu uz što manje nuspojava i neželjenih učinaka. Osim liječenja, tu je i dijagnostika, koja mora biti vrlo precizna i sofisticirana zbog osobitosti samog pacijenta. U ovoj hvalevrijednoj donaciji poliklinike Analiza, riječ je upravo o tome. Darovani su nam ne sasvim uobičajeni alati jedne neonatalne intenzivne. Ovih nekoliko uređaja za konkretnu dijagnostičku i intervencijsku ulogu nisu jednokratna pomoć, već će ih koristiti stotine naših budućih malih pacijenata. Zaista smo zahvalni, a zahvaljujemo prvenstveno u njihovo ime”, izjavio je dr.med. Damir Lončarević, neonatolog iz KBC-a Zagreb.

 


''Zahvaljujemo Poliklinici Analiza što je u veljači, mjesecu ljubavi odlučila darovati ljubav upravo najmanjim herojima Palčićima. Nadamo se da će se donirani uređaji što manje koristiti, što bi značilo da će se rađati manje Palčića. Jednako tako vjerujemo da će ovi uređaji olakšati borbe medicinsko osoblja neonatologije za malene, ali beskrajno vrijedne živote svih naših Palčića'' rekla je Željka Vučko iz Kluba roditelja nedonoščadi Palčići.

 

"Duboko smo dirnuti odazivom zajednice i podrškom koju smo dobili tijekom ove akcije. Poliklinika Analiza uvijek se trudi biti aktivni sudionik u unapređenju lokalne zajednice, a ova suradnja s Klubom roditelja nedonoščadi Palčići bila je iznimno ispunjavajuća. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i omogućili nam da ostvarimo ovaj izniman uspjeh", izjavila je Anđela Žuvela, zamjenica ravnatelja Poliklinike Analiza.

 

Suradnja između Poliklinike Analiza i Kluba roditelja nedonoščadi Palčići pokazuje snagu zajedničkog djelovanja u ostvarivanju pozitivnih promjena u zdravstvenom sustavu. Nastavit će se raditi na razvoju ovakvih inicijativa kako bi se osiguralo da najmanji i najranjiviji članovi naše zajednice dobivaju potrebnu podršku i skrb.

 

Dva desetljeća uspjeha

 

Poliklinika Analiza osnovana je 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnje iskustvo, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

 

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr ili zatražite slanjem e-maila na adresu info@mcanaliza.org i telefonski na broj 01 2099 880.

CONVERSATION