F Samsung Electronics predstavlja povezani stil života i novu liniju ugradbenih uređaja na sajmu EuroCucina 2024. - Totally Glamourous

Samsung Electronics predstavlja povezani stil života i novu liniju ugradbenih uređaja na sajmu EuroCucina 2024.

S fokusom na besprijekornu povezanost između uređaja i inovativnih novih proizvoda, Samsung demonstrira poboljšanja koja donosi u životni stil kupaca

Samsung Electronics Co., Ltd. najavio je predstavljanje svoje nove vrhunske kuhinje i životnog stila kao dio kontinuirane borbe za povezani kućni život na sajmu EuroCucina 2024. Događaj koji se održava u Milanu jedan je od najvećih međunarodnih kuhinjskih događaja i trajat će od 16. do 21. travnja na Rho Fiera Milano. Samsung će iskoristiti događaj da pokaže kako će povezanost između više uređaja — kao i inovativne značajke novih ugrađenih proizvoda — promijeniti svakodnevni život u domu.

Raduje me što mogu pokazati sudionicima što smo stvorili na EuroCucini, nakon globalnog predstavljanja 'Dobro došli u BESPOKE AI' prije dva tjedna,” rekao je Moohyung Lee, EVP i voditelj tima za korisničko iskustvo, odjela Digital Appliances (DA) u Samsung Electronics. „Vjerujemo da će povezanost između uređaja podići živote korisnika na novu razinu. Štoviše, također želimo da kupci pronađu različite značajke novih ugrađenih proizvoda koje će im pomoći u svakodnevnom životu. Nadam se da će posjetitelji na štandu uživati u ovim novim promjenama koje Samsung donosi u EuroCucinu.“

Samsungov štand na EuroCucini poziva posjetitelje u glavne zone koje se sastoje od Bespoke AI1 i Premium Built-in Kitchen. Posebno u zoni Premium Kitchen, Samsung planira predstaviti tri nova ugradbena proizvoda koji odgovaraju europskom stilu života i prepuni su novih inovativnih značajki.

Proširenje povezivosti preko uređaja

Putovanje Samsungovim paviljonom počinje Bespoke AI2 zonom, koja pokazuje proširenje povezivosti uređaja3. Uključuje iskustvo umreženosti, koje ne postoji samo u kuhinji, već i u ostatku doma, pomažući da život korisnika bude jednostavan i intuitivan, uz uvelike smanjenom potrebom navođenja od strane korisnika.

Samsung ističe poboljšano korisničko iskustvo korištenjem više zaslona. Ključne sastavnice umreženog doma su AI Family Hub™4 i AI Home5 ― a sedam-inčni zaslon ugrađen u Bespoke AI Laundry Combo™ perilicu i sušilicu rublja, kao i u Anyplace Induction indukcijsku ploču. Korisnici mogu, korištenjem ugrađenih zaslona, dobiti korisne informacije o samom uređaju ili dobiti telefonski poziv izravno na Bespoke AI Laundry Combo™ dok peru rublje. Ali najvažniji dio je da zasloni omogućuju uređajima da se povežu s drugim uređajima i upravljaju njima, dopuštajući korisnicima da uživaju u većoj pogodnosti kroz ekosustav SmartThings.

Na primjer, imaju SmartThings 3D Map View, trodimenzionalnu perspektivu doma koja locira povezane Samsung uređaje u cijeloj kući. Pojednostavljuje radnje poput isključivanja povezanih uređaja i provjere njihove potrošnje energije.

U zoni su spremni i razni scenariji stvarnog života. U određenom načinu rada kao što je SmartThings Energy Away način rada, SmartThings automatski isključuje odabrane, određene uređaje i uređaje kada su korisnici izvan kuće. Štoviše, također predstavlja rješenja za uštedu energije temeljena na SmartThings Energy. Uz Optimal Charging, robot usisavač puni samo do 60% tijekom sati najveće potrošnje, dok Optimal Scheduling automatski raspoređuje ciklus perilice posuđa tijekom sati izvan najveće potrošnje.

Korištenjem Calm Onboarding značajke, Samsung od samog početka omogućuje bolje korisničko iskustvo i istraživanje SmartThings ekosustava. Kada kupci kupe proizvod koristeći svoj Samsung račun, SmartThings prati gdje je dostava i automatski se povezuje s njima, bez potrebe korisnika da ih instaliraju „pješke“ u svoj dom. Svakako treba naglasiti da sigurnost umreženih uređaja nadzire i višestruko nagrađivana Samsung Knox platforma.

Ugradbeni kućanski aparati za različite stilove života

Na europskom tržištu, Samsung je dodatno ojačao svoju poziciju brenda lansiranjem ugradbenih modela uključujući hladnjake, perilica posuđa, indukcijskih ploča za kuhanje i pećnica, kao i uvođenjem inovativnih značajki kao što je AI Pro Cooking. U Premium Built-in Kitchen zoni, Samsung predstavlja tri nova proizvoda koji će osigurati prisutnost njegovog brenda na tržištu ugradbenih kuhinja. Imaju mogućnosti primjene umjetne inteligencije i nadograđenu funkcionalnost te potrošačima pružaju veliku fleksibilnost pri konfiguriranju njihovih ugradbenih kuhinja.

Za početak, široki ugradbeni hladnjak sa zamrzivačem u donjem dijelu, oznake BRB6500D, prvi je široki model u Samsungovom portfelju ugradbenih hladnjaka. Zahvaljujući Wi-Fi kompatibilnosti, korisnici mogu smanjiti utrošak električne energije do 10%6, koristeći značajku SmartThings AI Energy Mode.7 Korisnici također mogu pratiti utrošak energije i procijeniti iznos mjesečnog računa. Ako račun premaši unaprijed postavljen iznos, način rada za uštedu energije može pomoći korisnicima uštedjeti energiju8, promjenom brzine kompresora i učestalosti ciklusa odmrzavanja. Što se tiče održavanja svježine hrane, sustav Twin Cooling™ osigurava da hrana dulje ostane svježa, mijenjanjem temperature i vlažnosti u hladnjaku i zamrzivaču pomoću neovisnih isparivača i ventilatora.

Nova je i Anyplace Induction, indukcijska je ploča koja je ranije prikazana na globalnom događanju 'Welcome to BESPOKE AI'. Kao što i sam naziv kaže, Anyplace Induction omogućuje korisnicima fleksibilno kuhanje bilo gdje na ploči za kuhanje. Ova fleksibilnost je omogućena pomoću 22 pravokutne ploče za opsežno pokrivanje ploče za kuhanje. Smanjuje „mrtve zone“ i stoga čini veću površinu za kuhanje od uobičajene Samsung indukcijske ploče za kuhanje s četiri kruga9. Nadalje, Intelligent Pan Detection pomaže korisnicima da postave lonce i tave gdje žele. Indukcija koristi 76 senzora za inteligentno prepoznavanje lonaca i tava i prikaz njihovih lokacija na početnom zaslonu. To korisnicima omogućuje odabir područja kuhanja i postavljanje temperatura u ovisnosti o tome što kuhaju. Osim ovih funkcija, Anyplace Induction također uključuje značajke kao što je staklo protiv ogrebotina, koje ima izuzetnu razinu tvrdoće od 8 prema Mohsovoj skali10. S ovom razinom tvrdoće manja je vjerojatnost da će na površini ostati tragovi kada korisnici pomiču posuđe ili ju čiste, što plioču čini dugotrajnom i lakšom za održavanje. Očekuje se da će proizvod biti dostupan u Europi u drugoj polovici 2024.

Samsungova nova energetski učinkovita perilica posuđa11 također izložena na EuroCucina 2024., najnoviji je model koji donosi visoku energetsku učinkovitost u pranju posuđa. Dolazeći s A/B energetskim oznakama12, perilica posuđa ima WaterJet Clean™ sustav, koji pruža intenzivno čišćenje iz svakog kuta, čime se poboljšava energetska učinkovitost. Radi uz razinu buke od samo 41 dB kada se koristi program Extra Silence13. Štoviše, putem povezivosti SmartThings korisnici mogu uštedjeti dodatnu energiju u stvarnom životu. SmartThings AI Energy14 način rada proaktivno prati svoju potrošnju energije i predviđa njezinu stalnu upotrebu. Korisnici mogu uključiti način rada za uštedu energije ako se čini da mjesečni račun za struju premašuje njihov cilj. Tada perilica posuđa koristi do 23% manje energije s programom Pots & Pans15, smanjujući temperaturu glavnog pranja i vrućeg ispiranja, dok produljuje vrijeme ciklusa. Na kraju, Kitchen Fit™ klizna vrata16 osiguravaju da se perilica posuđa skladno uklopi u moderne kuhinje. Zahvaljujući kliznoj šarci, vrata se mogu u potpunosti otvoriti bez rezanja podnožja ispod, što znači da se donja linija vrata neprimjetno nastavlja na vrata kuhinjskih ormarića.

Kvaliteta i suradnja sada i u budućnosti

Samsung nastoji zadržati kvalitetu proizvoda i osigurati bolje rezultate. Stoga razvija tehnologije kako bi ovu predanost unijela u značajke proizvoda kao što su AI Ecobubble™17, koji smanjuje potrošnju energije perilice rublja18, te Less Microfiber™ Filter and Cycle, smanjujući emisije mikroplastike u vodi ispuštenoj iz perilice rublja.19

Kao dio svojih neprestanih nastojanja, Samsung predstavlja svoje najnovije napore posjetiteljima na sajmu EuroCucina 2024. Tvrtka se posebno usredotočila na suradnju koja koristi SmartThings Energy. Samsung je aktivno sudjelovao u projektima čiji je cilj na kraju stvoriti Net Zero Home. SmartThings Energy integrira ove projekte kako bi osigurao neprestanu kontrolu i praćenje potrošnje energije u domu. Također se može sinkronizirati s programom kao što je Demand Response (DR)20, automatskim podešavanjem načina rada povezanih uređaja kada se aktivira DR događaj. Samsung je predan širenju svoje suradnje diljem svijeta kako bi pomogao korisnicima da napreduju na putu prema energetski učinkovitom načinu života.

1 AI based features available on select appliances.

2 AI based features available on select appliances.

3 Appliances must be connected with SmartThings and registered under the same Samsung account.

4 AI Vision Inside accessible through the Family Hub utilize AI-based algorithm, which may be updated periodically to improve accuracy. The AI-based algorithms may generate incomplete or incorrect information.

5 For AI Home available on Anyplace Induction: Recipe recommendations and Bixby accessible through the AI Home utilize AI-based algorithms. To access your AI recipe recommendations, click on the ‘Food’ service within the SmartThings App in the AI Home menu.

For AI Home available on Bespoke AI Laundry Combo™: AI Opti™ Wash & Dry and Bixby accessible through the AI Home utilize AI-based algorithm. Our AI-based algorithms may be updated periodically to improve accuracy. A Wi-Fi connection and a Samsung account are required.


6 The test results are based on a comparison of the factory setting temperature when using AI Energy mode and without using AI Energy mode. Results may vary depending on the usage conditions and patterns.

7 Available on Android and iOS devices. A Wi-Fi connection and a Samsung account are required.

8 SmartThings will display a notification before activating the saving algorithm in both “Maximum Mode” and “Custom Mode.”

9 Based on internal testing. Test conditions: Comparison of the actual cookable area covered by the coil. Comparison model: NZ84C605**K/U*(conventional)

10 Based on testing by Intertek of the Mohs hardness rating in accordance with ASTM C1895: General ceramic glass = 5, Samsung Anti-Scratch Glass = 8. For comparison, Diamond = 10, Masonry drill bit = 8, Iron nail = 6. The test involves placing a sample on the tester, then installing the tip and setting the angle to 70°C. 200g of balance weight is placed on the tester, before scratching the sample with the tip 5 times and then cleaning the surface and checking it with the naked eye to see if a scratch is visible.

11 DW7700B

12 DW60DG790***** have rated an A energy grade and DW60DG770/760***** have rated B energy grade.

13 Based on internal testing. When using the Extra Silence program the noise level is 41dB with the third rack installed.

14 Available on Android and iOS devices. A Wi-Fi connection and a Samsung account are required.

15 Based on internal testing on a DW60DG790I00ET model to measure the energy consumption of the ‘Pots and Pans’ program with and without using AI Energy mode, in accordance with the EN 60436 standards. Result: ‘Pots and Pans’ program = 1,500Wh/cycle and ‘Pots and Pans’ program with AI Energy mode = 1,150Wh/cycle, which is a reduction of 23.3%. Results may vary depending on the actual usage conditions. AI Energy mode can be used with 6 washing cycles: Intensive, Express, Extra Silence, Pots and Pans, Plastic, Auto.

16 Custom panel weight range: 4.5-12kg (Self adjusting).

17 AI Ecobubble™ is only activated when specific courses are selected, including Cotton, Synthetics and AI Wash with loads less than 2kg.

18 Up to 70% reduction in energy use from using Ecobubble™ cold wash compared to washing in warm water. Tested in accordance with IEC 60456-2010 / 4kg Wash Load / Super Eco Wash cold (WF80F5E5U4W) vs. Cotton 40°C without Ecobubble™ (WF0702WKU). Individual results may vary.

19 Less Microfiber™ Filter captures approximately 89-98% of microplastics when washing; laboratory tested using 2kg synthetic fabric load in the WW90T734DWH, WF24A9500KW, and washing machine. Less Microfiber™ Cycle reduces microplastics emissions in the water drained from washing machine, based on testing by the Ocean Wise Plastics Lab using a 2kg load of 100% polyester hoodies, comparing Synthetics cycle on a Samsung conventional model WW4000T and the Less Microfiber cycle on the WW7000B. When washing synthetic fabrics only. Results may vary depending on the actual clothes and usage conditions.

20 Demand Response (DR) is a program that provides several forms of incentives to customers who shift their electricity demand during peak hours.

CONVERSATION