F ''DNNA Ladies Tennis Tournament je prošao baš onako kako smo željeli, a sljedeće što planiramo je nešto najviše i najveće do sada'' – izjavio je Igor Vekić - Totally Glamourous

''DNNA Ladies Tennis Tournament je prošao baš onako kako smo željeli, a sljedeće što planiramo je nešto najviše i najveće do sada'' – izjavio je Igor Vekić

 

Grad Osijek ovoga viknda bio je u znaku kraljevskog sporta i domaćin Premier Tennis Tournamenta, koji je održan u organizaciji najbolje hrvatske tenisačice Donne Vekić. Jedinstveni DNNA Ladies Tennis Tournament održao se u Perivoju kralja Tomislava na novoizgrađenom trećem po redu javnom teniskom terenu, koji je izgrađen na inicijativu Donne Vekić i u suradnji s gradom Osijekom i Osječko – baranjskom županijom. Zagrepčanka Tina Borojević u finalu uvjerljivom pobjedom sa 6:0 i 6:1 savladala je protivnicu Deu Valentu iz Buja.

''Puni smo zadovoljstva s Premier Tennis Tournamentom koji je, za ovu godinu, došao do kraja, a s kojim smo naglasili završetak, odnosno otvorenje trećeg javnog teniskog terena u Osijeku. Nastavak je ovo projekta izgradnje četiri terena u četiri različita dijela grada Osijeka, sa sve četiri Grand Slam podloge, čime grad Osijek postaje jedinstveni projekt u svijetu. Ono što je najvažnije, ovaj projekt je realiziran na Donninu inicijativu, uz podršku grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, kao i brojnih sponzora koji su prepoznali dobru priču, a najbolji pokazatelj toga je korištenost, odnosno popunjenost dosadašnjih izgrađenih terena, s obzirom da su isti potpuno besplatni za korištenje svima. Drago nam je da se sve više popularizira i tenis u našem gradu, a Donna sa svojim vrhunskim rezultatima sigurno je i treba biti inspiracija mnogima da se pokrenu i da krenu u sport.

 

DNNA Ladies Tennis Tournament je prošao baš onako kako smo željeli te nam svakako daje snage i inspiracije za sljedeće projekte. Već sljedeće godine planiramo završiti projekt izgradnje i zadnjeg, četvrtog javnog teniskog terena, ovaj put terena Australian Open-a, a zatim planiramo još jedan event, kojeg još uvijek držimo u tajnosti, a mogu samo reći da planiramo napraviti nešto najviše i najveće do sada.'' – izjavio je organizator projekta, Igor Vekić.

 

Na DNNA Ladies Tennis Tournament prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske, koje su svojim sudjelovanjem na turniru pripomogle izgradnji javnih teniskih terena, čija inicijativa je započela još 2020. godine, kada je organiziran prvi Premier Tennis Show. Od početka pa do danas, cilj ove inicijative je isti - želja da Osijek postane prvi grad u svijetu sa sve četiri Grand Slam podloge. Svi mečevi bili su otvoreni za posjetitelje, baš kao i svi tereni, koji se rasprostiru po cijelom gradu, a dostupni su za besplatno korištenje svima.

CONVERSATION