F Neobični okrugli kroasani u tri okusa i Matcha Latte napici nova su kombinacija za prave znalce koja nam je već obilježila proljeće - Totally Glamourous

Neobični okrugli kroasani u tri okusa i Matcha Latte napici nova su kombinacija za prave znalce koja nam je već obilježila proljeće

 

Suncem okupani dani sve nas češće mame da izađemo i prošetamo, popijemo kavicu na nekoj od brojnih terasa i potvrdimo svim tim turistima da smo uistinu nacija koja u rijetko čemu uživa tako iskreno kao u šalici dobre kave – pa ih možda i navučemo na isto. Čak i kada smo u strci s vremenom ili istrčavamo iz tramvaja na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu ukrast ćemo koju minutu samo za sebe i svratiti do novootvorenog Ziggy's coffee shopa u ulici Račkoga 10 po posebno aromatičnu i ukusnu kavu, a možda usput zgrabiti i nešto slatko.

S obzirom da smo česti Ziggyjevi gosti tijekom svakog našeg posjeta želimo isprobati i čuti sve o novitetima u njihovoj ponudi, a njih uvijek ima! Prilikom nedavnog usputnog dolaska isprobali smo nove okrugle kroasane pod imenom Ziggy's Rolls, izuzetno atraktivnog i neodoljivog izgleda te okrjepljujuću zelenu Matchu Latte.

A Ziggy’s rolls uistinu morate probati! Djelomično su umočeni u vrhunsku i profesionalno izrađenu belgijsku kremu Callebaut, a razlikuju se po bojama i okusima od bijele čokolade i kokosa, čokolade i lješnjaka te Ruby i maline. Hrskavo lisnato tijesto i raskošan kremasti preljev na prvi su nas griz lansirali u neke nove gurmanske orbite. Mmmmm… Neodoljivo. A ako pripadate skupini ljudi kojoj uvijek nedostaje nešto čokoladno, u Ziggy's-u će vam ove rollse vrlo rado napuniti Nutellom. Za 2,50€ možete kupiti standardni kroasan, dok ćete dodatnih 20 centi trebati izdvojiti za kroasan s Ruby kremom od malina. Sve tri varijante Ziggy's rolls-a su s kremama bez glutena, umjetnih bojila i soje, a koje su usto i veganske te jako, jako ukusne.

U Ziggy's-u se osim ovim novim neodoljivim rollsima od lisnatog tijesta možete počastiti i planetarno popularnom portugalskom slasticom Pastel de Nata koja je upravo zbog Ziggy's-a postala izuzetno tražena i voljena i u Zagrebu, ali i brojnim drugim slatkim i slanim zalogajima koji će vas zasigurno zasititi i razveseliti.

Nakon što smo smazali Ziggy's rollse kojima smo se divili sa svakim novim zalogajem, odlazak do svog omiljenog coffee shopa zaokružili smo fantastično neodoljivom Matchom Latte čija nas je zelena boja posebno očarala. Probali smo toplu Matchu Latte sa zobenim mlijekom koju vam u Ziggy'su mogu pripremiti i s kravljim mlijekom ili u hladnoj verziji te Iced Strawberry Matchu privlačne boje i okusa, s rashlađujućim efektom zbog kojeg je s razlogom postala ovogodišnji proljetni hit. I ne treba zaboraviti da je osim što je atraktivna zbog svoje karakteristične zelene boje, Matcha poznata i kao izuzetno zdrav napitak kojeg u Ziggy's nabavljaju od samo jednog domaćeg dobavljača – mladog branda SAMO Matcha koji nudi organsku Otsuka ceremonijalnu matchu porijeklom iz Japana.

A čak i ako ne volite novitete i želite popiti samo jednu dobru, aromatičnu, nezaboravnu kavu po svom ukusu – imate velik razlog svratiti do Ziggy's coffee shopa koji se u Zagrebu sada nalazi na četiri adrese, već spomenutoj novoj lokaciji u Račkoga 10, u Ilici 41, u Heinzelovoj 2a i u poslovnoj zgradi Hoto Tower te u obliku mobilnog Ziggy's coffee shopa na raznim eventima. Za još više informacija zapratite Instagram profil: https://www.instagram.com/ziggyscoffee.hr/?hl=en

CONVERSATION