F Sapori di Spirito Santo: Nova gastronomska destinacija u srcu Rovinja - Totally Glamourous

Sapori di Spirito Santo: Nova gastronomska destinacija u srcu Rovinja

 

Jedan od najljepših rovinjskih boutique hotela Spirito Santo predstavlja novootvorenu gastronomsku destinaciju - restoran Sapori di Spirito Santo.

Ovaj izvanredan restoran u srcu starog grada Rovinja vodi vas na putovanje kroz bogatu hrvatsku tradiciju uz autohtone prvoklasne sastojke koji oživljavaju okuse predivnog istarskog zavičaja. S bogatom ponudom doručka dostupnim svakog jutra, restoran nudi jela internacionalne i lokalne kuhinje s naglaskom na svježe i sezonske sastojke koji oživljavaju okuse Istre, a otvoren je za hotelske, ali i vanjske goste. Chef restorana je Nikola Vučković, koji je svoj rodni Bjelovar napustio sa 17 godina te otišao u inozemstvo gdje je krenuo graditi svoju bogatu kulinarsku karijeru. Kuhao je u nekim od najrenomiranijih hotela diljem Europe, od Kitzbuhela i St. Moritza do Ville Dubrovnik u Hrvatskoj. Prije dolaska u Sapori, chef Vučković radio je u Beču, u hotelu The Ritz-Carlton, čiji se brend ubraja u najelitnije hotele na svijetu. Posebno se ističu dva restorana u kojima je radio, a koji se nalaze u ”Top 50” u svijetu - restoran Distrikt, koji je ocijenjen kao 29. najbolji steakhouse na svijetu i restoran Pastamara koji je rangiran kao 26. najbolji talijanski restoran na svijetu.

Izuzetno sam motiviran prenijeti svoje bogato iskustvo u restoran Sapori te doprinijeti timu s kojim radim. Uvijek sam otvoren za učenje, rast i razvoj, kako na poslovnom, tako i na osobnom planu. Nadam se da će gosti to prepoznati.”, izjavio je chef restorana Nikola Vučković.

Inspirirano tradicijom hrvatske gastronomije, svako jelo na jelovniku evocira okuse prošlosti igrajući se istovremeno s inovativnim kulinarskim tehnikama. Posebna pažnja posvećuje se lokalnim sastojcima iz obližnjih otoka i primorja. I deserti odaju počast okusima Istre, a pripremljeni su od lokalnih sastojaka sukladno sezoni. Koristeći samo


najkvalitetnije sastojke lokalnih dobavljača, restoran podržava lokalnu zajednicu i promiče tradiciju.

Vinska ponuda restorana većinom je bazirana na istarskim i lokalnim vinima, ali uključuje i pažljivo odabrana vina iz cijele Hrvatske i Slovenije predstavljajući autohtone sorte u punom sjaju. U ponudi su i odabrana vrhunska žestoka pića. Maslinik hotela smješten u blizini Rovinja njeguje oko 40 maslina kako bi osigurao vrhunsku kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Svaki plod pažljivo se bere i preša kako bi se sačuvao integritet ulja pružajući gostima priliku da uživaju u izvrsnosti istarskog maslinovog ulja.

Vlasnici restorana, Špela i Janez Bidovec, bračni par iz Kranja, zaljubljeni u Rovinj i Istru, već su dokazali da znaju što rade kada su s puno pažnje i poštovanja prema tradiciji obnovili zdanje iz 20-tih godina prošlog stoljeća koje je pripadalo talijanskoj obitelji te ga pretvorili u jedan od najboljih boutique hotela u Istri, tako da je nesumnjivo da će restoran Sapori di Spirito Santo postati nezaobilazna gastronomska destinacije za sve posjetitelje Rovinja.

Kuhinja restorana Sapori di Spirito Santo koristi namirnice kako lokalne, tako i iz cijele

Hrvatske: „Za nas je najvažnija stavka podrška lokalnog i domaćeg gospodarstva. Nastojimo u što boljem izdanju prikazati Istru te sve njezine blagodati i bogatstva prirode koje nam nudi. Svako jelo na meniju implementirano je na moderan način, ali se okusima ne odmiče od naše tradicije i okusa “bakine kuhinje“. Svaka komponenta koju ćete probati u Saporiu je djelo naših vrijednih ruku te naših marljivih zaposlenika koji nastoje sve dovesti od savršenstva. Naš zadatak nije samo napraviti dobro jelo i pružiti odličnu uslugu, već nam je zadatak da doživite nezaboravno iskustvo i da vam večera u Saporiu ostane u trajnom sjećanju. Sapori je mjesto za nezaboravne uspomene i za ultimativno iskustvo.“, izjavili su vlasnici restorana Špela i Janez Bidovec.

Sapori di Spirito Santo smjestio se na adresi Augusta Ferrija 44, a više informacija možete pronaći na web stranici.

CONVERSATION