F Otvoren Physio Kids Centar za pravilan motorički razvoj djeteta od prvog dana života - Totally Glamourous

Otvoren Physio Kids Centar za pravilan motorički razvoj djeteta od prvog dana života

 

Jučer je u Novom Zagrebu otvoren Physio Kids Centar za stručnu procjenu i podršku u razvoju djece. Osim terapija za bebe, poput individualnih tretmana i Baby handling edukacija, Physio Kids Centar nudi i grupne programe za mališane od dva mjeseca života do osam godina. Programi su razvijeni u suradnji s kineziolozima te su uzeti elementi iz raznih sportova, ovisno o dobi djeteta.

Istraživanja pokazuju kako djeca koja sudjeluju u grupnim programima imaju bolje razvijene motoričke vještine te su kasnije uspješnija u različitim područjima, uključujući sport, matematiku i druge discipline, a u Physio Kids Centru kroz male grupe i individualiziran pristup, dostupni programi podržavaju razvoj motoričkih vještina i socijalizaciju djece, stvarajući poticajno okruženje u kojem djeca mogu rasti i razvijati se.

"Ono što Physio Kids centar čini posebnim je naša predanost pružanju jedinstvene rehabilitacije u Hrvatskoj koristeći svjetski priznate metode poput Bobath koncepta, Vojta principa te Maes i Emmett terapija. Visokoobrazovan tim stručnjaka nosi bogato iskustvo i znanje iz područja dječje rehabilitacije, uključujući najnovije tehnike i pristupe iz područja neurorehabilitacije. Naš cilj je da stvorimo put ka zdravijem, sretnijem i ispunjenijem životu svakog djeteta", ističe Ana Benković, magistra fizioterapije i vlasnica Physio Kids Centra.

Rehabilitacija na najvišoj razini

Physio Kids Centar također nudi terapije za djecu s dijagnozama poput cerebralne paralize, mišićne distrofije, Downovog sindroma, Spine bifide, pretrpljenog moždanog udara te drugih neuroloških i motoričkih poteškoća. Cilj im je osigurati svakom djetetu s takvim izazovima prilagođeni, individualni pristup rehabilitaciji kako bi postiglo najbolje rezultate u svom razvoju.

Više informacija o Physio Kids centru potražite na poveznici ili na Instagram profilu.

CONVERSATION