F Zašto je važno nadoknaditi kolagen?🤷‍♀️ - Totally Glamourous

Zašto je važno nadoknaditi kolagen?🤷‍♀️

 

U utrci s vremenom i obavezama, kao i zbog svakodnevne borbe protiv stresa, dešava se da svojoj koži ne pružamo dovoljno njege koja joj je neophodna kako bi što duže održala mladenački izgled. Jedan od glavnih „krivaca“ za gubitak svježine kože svakako je kolagen, „čuvar“ naše mladosti i ljepote. Ovaj prirodni protein, odnosno bjelančevina, zadužen je za čvrstinu i elastičnost naše kože ali, nažalost s godinama – sve ga manje imamo u organizmu što se prvo vidi na licu.

Znamo da se kolagen može nadoknaditi. Postoje brojni preparati i brojni sastojci koji boostaju kolagen, ali određeni sastojci doslovno brišu godine s vašeg lica. Jeste li probali Protinol™ i niacinamid? Protinol™ je inovativna i pionirska tehnologija koja aktivira čak dvije vrste kolagena za što snažniji efekt, omogućavajući efektnu anti-aging transformaciju kože! On duboko hidratizira kožu, smanjuje podočnjake i natečenost i na taj način uspješno se bori protiv znakova starenja, pružajući koži primjetnu punoću, volumen i čvrstinu. Nagrađen je čuvenom Edison nagradom, a u Avon Anew Renewal Power kremi za lice ima ga 10 puta više nego u drugim Anew kremama. Niacinamid posvjetljuje i briše fleke i efikasno umanjuje pojavu sitnih bora na licu. Također, ovaj čudesni sastojak štiti kožu od slobodnih radikala, te se preporučuje umjesto vitamina C koji reagira na sunčeve zrake izazivajući pojavu fleka na koži.

Oba sastojka nalaze se u najnovijoj Avon Anew Renewal Power kremi. Zahvaljujući njima ova dnevna i noćna krema obnavlja milijune ćelija kože, potiče dvostruko povećanje nivoa kolagena i čini kožu hidratiziranom.

Anew Renewal Power krema dostupna je u katalogu kampanje svibanj po cijeni od 19,50 €.

CONVERSATION